Trotse winnaars bij MareGroep en Servicepunt Werk

DUIN- EN BOLLENSTREEK

Op 29 maart 2021 is het startsein gegeven voor een bedrijfscompetitie bij MareGroep/Servicepunt Werk met als inzet het stimuleren van beweging. Door mee te doen aan het “Ommetje”,een initiatief van  de hersenstichting, maken sindsdien 120 medewerkers dagelijks een wandeling of fietstocht van minimaal 20 minuten.

“Als organisatie dragen wij zorg voor onze medewerkers. Het stimuleren van beweging hoort daarbij. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest en hebben meer energie” vertelt Helen Kortekaas, verantwoordelijk voor de arbo en veiligheid bij MareGroep. “Met de competitie dagen wij iedereen uit om op een laagdrempelige manier te werken aan een gezonde levensstijl.” Daarnaast ondersteunen wij de Hersenstichting met deze bedrijfscompetitie.

Laagdrempelig

Als fanatieke wandelaar is Helen een voorstander van deze vorm van beweging. “Het laagdrempelige karakter van het Ommetje met bijbehorende applicatie zorgt ervoor dat iedereen kan aansluiten. Op een zelf gekozen moment, in eigen tempo, kunnen medewerkers wandelen of fietsen en hiermee punten verzamelen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun afdeling. Samen lopen of fietsen zij punten bij elkaar én verbeteren hun conditie. Snelheid of afstand telt niet. Het zijn de minuten die ertoe doen.”

“Soms kijk je letterlijk anders tegen dingen aan”

Ook het mentale gedeelte wil Helen onder de aandacht brengen. “Door het maken van een ommetje is er tijd om je hoofd leeg te maken. Je bouwt nieuwe energie op en wordt creatiever. Wandelend of fietsend door de natuur, stad of dorp kijk je soms letterlijk anders tegen dingen aan.” De behoefte aan verbinding speelt ook mee bij het organiseren van de competitie. “Gezien de geïsoleerde situatie van de afgelopen tijd is de vraag naar verbinding groot” vervolgt Helen. “Door deelname aan de competitie zijn de collega’s met elkaar in contact.”

Gezonde voeding met lokale sponsoring

Naast het activeren van medewerkers om in beweging te komen is het aspect gezonde voeding naar voor gebracht. Van der Meij Groente & Fruit en horecagroothandel Broekhuyzen hebbendit een extra impuls gegeven door alle medewerkers van MareGroep en Servicepunt Werk een stuk fruit aan te bieden ter motivatie.

Iedereen een winnaar

Op 1 juni is de balans opgemaakt. Natacha Girardot ging er met de meeste punten vandoor en mocht hiervoor een prijs in ontvangst nemen. “Ik ben super blij” vertelt Natacha. Wekenlang ging zij de strijd aan om de titel te veroveren en het is haar gelukt. Ook de schoonmaak unit kon rekening op een erkenning. Met 28 collega’s is dit het grootste en actiefste team dat heeft deelgenomen. Floris, medewerker van deze afdeling, had hier een eigen tactiek voor. “Ik stap bijvoorbeeld een bushalte te vroeg uit, zodat ik een stuk kan wandelen. En als ik ergens op visite ga stap ik op de fiets”. Door dit soort voorbeelden is er besloten dat de applicatie deze zomer beschikbaar blijft voor de medewerkers en loopt de actie om beweging te stimuleren door.

MareGroep brengt mens en werk bij elkaar


Volg ons op social media

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Nijverheidsweg 22  •  2215MH Voorhout
Postbus 43  •  2215ZG Voorhout

T. 0252 - 262100
F. 0252 - 262111