Ambachtelijk werk
voor Walat

19 april 2021

MareGroep en Servicepunt Werk hebben samen met CoverWorks een mooie werkplek gerealiseerd voor Walat. De lokale onderneming CoverWorks is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van exclusieve bekleding voor luxe jachten. 

Eén van de doelstellingen binnen MareGroep is het ontwikkelen van medewerkers. Als in juli 2020 een naaiatelier wordt ingericht binnen MareGroep, kan Walat direct zijn vakkundigheid laten zien. Met 35 jaar werkervaring in het naaiatelier van zijn familie in Syrië en als leidinggevende bij diverse fabrieken neemt hij veel kennis mee. Zijn vaardigheid bij het snijden van stoffen en omgang met de machines is buitengewoon. Zijn kundigheid wordt opgemerkt en aan het eind van het werkfittraject bij het naaiatelier is Walat klaar voor de volgende stap. Erik Don, accountmanager bij MareGroep, legt contact met CoverWorks in Warmond, waarna alles voor Walat in een stroomversnelling komt.

CoverWorks, expert in exclusieve bekleding

CoverWorks is expert in het ontwerpen en produceren van bekleding met als specialisme ingewikkelde jachtinterieurontwerpen. Het is een onderneming in het nu met de blik op de toekomst. Met respect voor mens en milieu en de wens om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Een gedachte die direct aansluit bij het verhaal van Walat en de filosofie van SPW en MareGroep.

Bij CoverWorks werken mensen met verschillende nationaliteiten uit landen waar de maakindustrie groot is. “Wij merken dat zij beschikken over veel kunde en kennis en het ambacht omarmen. Wij stonden dan ook direct open voor deze samenwerking” aldus Gerhard van Geest, algemeen directeur van Coverworks. “Wij hebben Walat een proefperiode aangeboden en zijn al vanaf de start heel tevreden. Walat past goed bij het bedrijf door zijn passie, vakmanschap en oog voor detail.”

Aansluiting reguliere arbeidsmarkt van groot belang

“Aansluiting vinden op de reguliere arbeidsmarkt is ontzettend belangrijk. Dat is iets waar wij naar streven voor iedereen die binnen komt“, aldus Kasia Wallusch van MareGroep. “De waarde van werk is groot. Werk biedt je leven een andere toekomst en perspectief. Wanneer je dat voor iemand kunt regelen, is dat fantastisch. Met mijn collega Caroline Hulsebosch van Servicepunt Werk kijk ik terug op een match die hopelijk nog jaren zal duren”.

MareGroep brengt mens en werk bij elkaar


Volg ons op social media

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Nijverheidsweg 22  •  2215MH Voorhout
Postbus 43  •  2215ZG Voorhout

T. 0252 - 262100
F. 0252 - 262111